20 de ani de proiecte derulate prin ADR Sud Muntenia! În Argeş au fost finanţate 470

Vineri, la Muzeul Goleşti va avea loc un eveniment prilejuit de împlinirea a două decenii de la înfiinţarea Agenţiei pentru Dezvoltare Sud Muntenia. În cei 20 de ani de proiecte derulate prin ADR Sud Muntenia în Argeş au fost finanţate 470.

La evenimentul de vineri, prin care sunt marcaţi 20 de ani de proiecte derulate prin ADR SUD Muntenia, sunt invitați să participe membrii Consiliului pentru Dezvoltare Regională de la înființare și până în prezent. Vor fi prezenţi şi partenerii și beneficiarii de fonduri și reprezentanți ai administrațiilor publice centrale, județene și locale.

Înființată în 1999, la iniţiativa Consiliului pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia, ADR Sud Muntenia, derulează proiecte pentru judeţele: Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Teleorman și Prahova.

În cei 20 de ani, ADR Sud Muntenia s-a implicat în implementarea a peste 1.600 de proiecte. Acestea au fost derulate prin 13 programe de preaderare – PHARE şi alte programe naţionale şi 2 programe postaderare – POR şi POS CCE. Astfel, au fost făcute investiţii în infrastructura rutieră, urbană, turistică, patrimoniul cultural, dezvoltarea sectorului privat, proiecte de dezvoltare a resurselor umane şi, nu în ultimul rând, de dezvoltare a serviciilor sociale şi medicale.

Potrivit directorului ADR Sud Muntenia, Liviu Gabriel Mușat, potrivit contractelor de finanțate semnate până în luna februarie a acestui an, în județul Argeș, în decursul celor 20 de ani de la înființare, prin intermediul și cu sprijinul Agenției, s-au finanțat 470 de proiecte, cu o valoare totală de 352 mililoane de euro.

Finalizarea acestor proiecte a avut ca rezultate următoarele: crearea a 2.599 de locuri de muncă noi; 9 clădiri construite; 96 de clădiri reabilitate/extinse/modernizate;
37 de scoli/licee reabilitate/extinse/dotate; 30 de km de drumuri județene modernizate/reabilitate; 80 km de drumuri orășenesti modernizate/reabilitate; 301 IMM-uri finanțate;