„Haine de firmă” vândute la tarabă! Prejudiciu de peste un miliard de lei vechi

În urma unei acţiuni au fost prinşi mai mulţi comercianţi cu  „haine de firmă” vândute la tarabă. Mărfurile contrafăcute, purtau sigle identice cu cele originale şi erau vândute naivilor ca fiind produse de branduri de renume. Au fost întocmite 7 dosare penale şi au fost date 15 amenzi.

„Haine de firmă” vândute la tarabă! Asta au găsit polițiștii Serviciului Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș în cadrul unei acţiuni derulate în week-end.

Astfel, în perioada 24 – 28 octombrie a.c., polițiștii au efectuat controale la 26 de agenți comerciali din mun Pitești, Curtea de Argeș, Câmpulung și Costești. Au identificat peste 700 de articole vestimentare care purtau însemne specifice ale unor mărci înregistrate, susceptibile a fi contrafăcute. Produsele erau vândute ca „haine de firmă” la tarabă, în pieţe sau în magazine de lângă pieţe. Deşi purtau sigla unor produse de marcă, era evident că sunt nişte falsuri grosolane.

Au fost înregistrate 7 dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare. Prejudiciul stabilit se ridică la peste 115.000 de lei.

În cadrul aceleiaşi acţiuni au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale conform OUG 28/1999 şi Legii 12/1990, în valoare totală de peste 37.000 de lei.