Gospodării inundate la Dobrogostea! Apa acoperit și DN 7 C

Cantitățile mari de apă căzute în urmă cu puțin timp în comuna Merișani au inundat DN 7 C și două gospodării la Dobrogostea. Inundații au avut loc și într-o gospodărie din comuna Bascov. Intervin pompierii.

Gospodării inundate, joi seară, din cauza unei ploi torențiale. Șoseaua care face legătura între Pitești și Curtea de Argeș, a fost, de asemenea, acoperită cu apă. Șoferii aflați în trafic circulă încet din cauză că nu văd decât foarte puțin din carosabil. Pompierii intervin în două gospodării, din comuna Merișani, sat Dobrogostea pentru evacuarea apei. De asemenea, au fost solicitați în în comuna Bascov unde apa a inundat o curte.

Acesta este doar începutul, meteorologii anunțând că va ploua și în zilele următoare. Administraţia Naţională de Meteorologie a prelungit avertizarea Cod galben de instabilitate atmosferică până sâmbătă, la ora 21:00, fiind vizate 31 de judeţe, printre care și Argeșul.

Potrivit meteorologilor, de joi, ora 23:00, până sâmbătă, ora 21:00, în Moldova, sudul şi estul Transilvaniei, local în Dobrogea şi Muntenia, precum şi în zonele de munte, vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată, care se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului şi izolat grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20-25 de itri de apăl/mp şi pe arii restrânse 50 – 70 de litri de apă/mp. ANM precizează că fenomene similare se vor semnala şi în restul ţării, dar pe arii mai restrânse, îndeosebi în timpul după-amiezelor.