Update-Ministrul Toader va anunța rezultatul interviurilor pentru șefia DNA. Va fi Marius Iacob ?

Update- Marius Iacob nu va fi noul şef la DNA! Ministrul Tudorel Toader a anunţat că va relua procedura, după ce niciunul dintre cei patru candidaţi nu a îndeplinit condiţiile.

Ministrul Tudorel Toader va anunța, vineri la ora 12.00, rezultatul interviurilor susținute de cei patru candidați la șefia DNA. Printre candidați se numără și argeșeanul Marius Iacob, adjunct la DNA. Va fi Marius Iacob propunerea înaintată președintelui Klaus Iohannis?

Marius Iacob s-a născut pe 2 .10 1970 la Câmpulung unde a locuit până la vârsta de 12 ani. E procuror din 1994 şi a mai lucrat cu Laura Codruța Kovesi la Parchetul General, tot în calitate de adjunct al acesteia. „Am venit să-mi depun candidatura. Atât am de spus”, a declarat Marius Iacob la intrarea în Ministerul Justiţiei, în ziua în care a anunțat că se înscrie în lupta pentru șefia DNA.

Procurorul argeșean a susținut interviul joi. Astăzi, la ora 12.00, Ministrul Toader va face anunțul privind rezultatele probei. Procurorii Florentina Mirică, Cristian Lazăr, Marius Iacob şi Elena Grecu sunt cei care s-au înscris în această cursă. Procurorul Marius Iacob a devenit extrem de cunoscut, după ce a instrumentat dosarul dispariției Elodiei Ghinescu.

Potrivit articolului 54 alineatul 1 din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, prim-adjunctul şi adjunctul acestuia, procurorul general al Parchetului Naţional Anticorupţie, adjuncţii acestuia, procurorii şefi de secţie ai acestor parchete, precum şi procurorul şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi adjuncţii acestora sunt numiţi de Preşedintele României, la propunerea ministrului justiţiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcţia de judecător sau procuror, pe o perioadă de 3 ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.