Fost primar din Argeș, trimis în judecată pentru fapte de corupție, în urma alimentării cu apă în comună

Fost primar din Argeș, trimis în judecată pentru fapte de corupție! Fostul edil al comunei Albeștii de Muscel, Ion Năftănăilă, este cercetat de procurorii DNA pentru modul realizării alimentării cu apă în comună.

Fost primar din Argeș, trimis în judecată! Ion Năftănăilă și fostul contabil șef al Primăriei Albeștii de Muscel, Ion Bodea, alături de un om de afaceri din județ, sunt cercetați la Tribunalul Argeș într-un dosar privind fapte de corupție.

Procurorii DNA s-au autosesizat în urma unui raport efectuat de Camera de Conturi Argeș, în 2015. Ion Năftănăilă este acuzat de procurori de abuz în serviciu.

În dosarul instrumentat de procurorii DNA s-au făcut cercetări cu privire la rețeaua de apă realizată în comuna Albeștii de Muscel. De asemenea, se presupune că un deviz de lucrări a fost achitat de două ori, beneficiara plăților nelegale fiind o societate  patronată de omul de afaceri Eftimie Ionescu, inculpat în dosar.

În urma unui control desfășurat în 2015, Curtea de Conturi Argeș a semnalat mai multe nereguli la Primăria Albeștii de Muscel.

„S-a plătit nelegal, suma totală estimativă de 401.211 lei,   reprezentând   contravaloarea   articolelor   de   deviz necuvenite,  cantităţilor  de  lucrări  neexecutate  precum  și sumelor fără documente justificative facturate, acceptate la plată și decontate pentru obiectivul de investiții „Alimentare cu apă a comunei Albeştii de Mușcel, judeţul Argeş“. Aferent plăților nelegale în sumă estimată de 401.211 lei  au  fost  calculate  majorări  de  întârziere  în  valoare  de 203.441 lei, rezultând un prejudiciu total de 604.052 lei”, arată Curtea de Conturi Argeș.

Primăria Albeștii de Muscel s-a constituit parte vătămată în dosar.

La sfârșitul anului 2014, Ion Năftănăilă a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare, cu suspendare, pentru deturnare de fonduri europene. Fostul edil și-a pierdut funcția la începutul anului 2015, când prefectul județului Argeș i-a semnat ordinul de încetare a mandatului după sentinţa definitivă dată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.