Fost primar condamnat! Are de plătit un prejudiciu imens

Tribunalul Argeș a dat sentința joi! Fost primar condamnat, după ce a fost acuzat de fapte de corupție. A primit o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendare și este obligat să plătească, alături de alți inculpați din dosar, un prejudiciu imens.

Fost primar condamnat după ce a fost acuzat de procurorii DNA-Serviciul Teritorial Pitești de fapte de corupție. Este vorba de Corneliu Berevoiau, fost primar al comunei Nucșoara, din județul Argeș. Acesta a fost trimis în judecată în ianuarie 2017, pentru pentru instigare la fals intelectual, în formă continuată și fals intelectual, în formă continuată.

Alături de el, au mai fost trimiși în judecată: Nae Bălăianu, un întreprinzător, Liviu Fulga şi Leontina Veronica Berjea, acesta din urmă, fost referent superior în Primăria Nucşoara. Cei trei sunt acuzați că au pus la cale o inginerie financiară iar Bălăianu a obţinut trei ani subvenţii de la APIA.

Procurorii DNA au precizat în rechizitoriul întocmit: ” Inculpatul Berevoianu Corneliu, în calitate de primar al localităţii Nucşoara, a dispus efectuarea unor menţiuni false în registrul agricol al comunei Nucşoara, respectiv deschiderea poziţiei de rol agricol pentru Obştea Scărişoara Mică. Deoarece Obştea Scărişoara Mică nu avea personalitate juridică, nu putea obţine nici sprijin financiar pe suprafaţă de la APIA. Drept urmare, la iniţiativa inculpatului Bălăianu Nae, a fost identificată o modalitate prin care, cu încălcarea dispoziţiilor legale, pentru terenurile din muntele Scărişoara Mică să fie obţinute fonduri europene…“, arată procurorii DNA.

Tribunalul Argeş a dat sentinţa, joi! Corneliu Berevoiau a fost condamnat la 3 ani cu suspendare, Nae Bălăianu, a primit aceeaşi pedeapsă. Leontina Veronica Berjea şi Liviu Fulga au primit câte doi ani, cu suspedare. Toţi inculpaţii au de efectuat zile de muncă în folosul comunităţii şi sunt obligaţi să plătească prejudiciul.

„Obligă pe inculpatul Bălăianu Nae în solidar cu partea responsabilă civilmente Obstea Pojarna , la plata sumei de 987.616,54 lei la care se adaugă accesoriile fiscale conform OUG nr. 66/2011 din care: suma de 637.011,56 lei în solidar ţi cu inculpatul Berevoianu Corneliu iar suma de 676.840,99 lei în solidar cu inculpatii Fulga Liviu Şi Berjea Leontina”, se precizează în sentinţă. Decizia nu este definitivă.
.