Firma familiei deputatului Cătălin Rădulescu, obligată la plata a 700.000 lei pentru o stradă neasfaltată corespunzător

Firma familiei deputatului Cătălin Rădulescu este bună de plată. Instanța a stabilit ca societatea lui Corneliu Rădulescu, fratele parlamentarului, să plătească circa 700.000 lei către Primăria Mioveni.

Pe 22 noiembrie 2018, Tribunalul Specializat Argeș a stabilit ca firma Concordia Con. Strade să plătească administrației din Mioveni contravaloarea unei lucrări de asfaltare.

Firma familiei deputatului Rădulescu a realizat o lucrare de asfaltare la Mioveni în 2012. Doar că după cinci luni de la recepția lucrării „Legătură str. Părăști cu str. Dinicu Golescu din Mioveni”, o parte din artera de circulație a început să cedeze.

„Drumul Legătură str. Părăști cu str. Dinicu Golescu a cedat pe anumite porțiuni, în stratul de asfalt apărând fisuri, șanțuri, cu o adâncime de până la 5 cm. Trotuarul a căzut fiind defectuos executat, geigerele pluviale și capacele de canalizare s-au desprins din asfalt, unele sfărâmându-se la câteva luni de la recepția lucrărilor”, se arată în raportul publicat de Primăria Mioveni în dosarul de la instanță.

În cele din urmă, administrația din Mioveni a dat în judecată societatea care a realizat lucrarea. Procesul dintre Primăria Mioveni și firma familiei deputatului Cătălin Rădulescu se judecă de cinci ani și jumătate. Decizia instanței nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

„Admite în parte cererea. Obligă pârâtul la plata către reclamant a sumei de 698.633,96lei. Obligă pârâtul la plata către reclamant a sumei de 9.426 lei cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând contravaloare taxă de timbru şi onorariu expert. Cu apel în termen de 15 zile de la comunicare”, se arată în soluția Tribunalului Specializat Argeș.

De numele societății Concordia Con. Strade este legată și condamnarea lui Cătălin Rădulescu. Parlamentarul PSD a fost trimis în judecată în aprilie 2014, fiind acuzat de DNA că, în perioada ianuarie 2013 – februarie 2014, concomitent cu ocuparea funcţiei de deputat, s-a ocupat şi de administrarea efectivă a Concordia Con. Strade, controlând activitatea acesteia prin exercitarea activă a pârghiilor de director general.

Deputatul Cătălin Rădulescu a fost condamnat definitiv, în decembrie 2016, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la un an şi şase luni închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia.