Finanţiştii ameninţă cu greva! Supăraţi că pot fi reduceri de personal

Anunţul privind reducerile de personal în rândul funcţionarilor publici i-a înfuriat pe sindicalişti. Finanţiştii ameninţă cu greva! C.N.F.N.S spune că în sistemul fiscal există un deficit mare de personal. Ministrul Eugen Teodorovici a fost anunţat că ar putea avea loc proteste.

Finanţiştii ameninţă cu greva! Este anunţul făcut de Consiliul National al Federatiei Nationale a Sindicatelor din Finante. Acesta s-a reunit în şedinţă extraordinară pentru a analiza declaratiile publice privind reducerile de personal.
Concluzia este că nu pot avea lor concedieri, dat fiind că sistemul fiscal de colectare si administrare a bugetului national al României are un deficit de aproximativ 3700 de functionari publici. Acesta a fost generat de lipsa angajărilor de aproximativ 7 ani. În plus, spune C.N.F.N.S., lipsa dotărilor şi sediile insalubre sunt alte probleme cu care se confruntă finanţiştii.

„Deficitul de personal a generat un volum mare de muncă care nu a putut fi acoperit prin acordarea de timp liber corespunzător, dar nici nu este plătit în consecintă.

Totalul orelor suplimentare efectuate de colegii nostri, la nivel national, este de 742.500 ore/lună, însemnând un total de 17.820.000 lei neachitati lunar salariatilor din sistemul fiscal din România.

Pe lângă personalul insuficient, sistemul fiscal din România se confruntă de o lungă perioadă cu dotări materiale total insuficiente (calculatoare, softuri, etc) şi condiţii uneori improprii pentru desfăsurarea activitătii (sedii insalubre, lipsa spatii arhivare, etc)

În perioada 8-10 noiembrie 2018, Consiliul National al Federatiei Nationale a Sindicatelor din Finante a purtat discutii cu ministrul finantelor publice, domnul Eugen Orlando Teodorovici, aducându-i la cunostintă că există premisele declansării unui conflict de muncă la nivel national, care poate duce la blocarea activitătii de colectare si administrare a veniturilor la bugetul statului”, a transmis
Consiliul National al Federatiei Nationale a Sindicatelor din Finante.

Reacţia sindicaliştilor vine ca urmare a declaraţiei ministrului Eugen Teodorovici  care spunea că există un număr foarte mare de funcţionari în aparatul central. Acesta a mai spus că sunt ministere care trebuie să îşi regândească schema de organizare.