Femeie prinsă de viitură pe o insulă, la Nucșoara! Salvată cu buldoexcavatorul!

O femeie a fost prinsă de viitură, cu rulota, pe o insulă, de pe Râul Doamnei, în comuna Nucșoara, sâmbătă. Au fost chemați pompierii pentru a o salva. Primarul a trimis în zonă un buldoexcavator.

Este vorba despre o familie din județul Constanța, venită în vacanță cu rulota, în comuna Nucșoara. Când au parcat rulota, peisajul părea unul de vis, cu pomi, multă verdeață, înconjurată de apă.

Azi, în rulotă a rămas doar femeia, soțul acesteia plecând în sat la cumpărături. Când s-a întors, nu mai putea ajunge la zona de campare, fiind înconjurată de ape.

Bărbatul a sunat la 112, cerând ajutorul. Un echipaj de pompieri de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Argeș a pornit înla Nucșoara, pentru a interveni cu o barcă.

Femeia a fost, însă, salvată de către S.V.S.U. Nucșoara, cu un buldoexcavator. Din fericire, au fost recuperată șui rulota.

În bazinul hidrografic superior al Râului Doamnei a plouat foarte mult și s-a format o miniviitură (debit 50 mc/s la Bahna Rusului) ce se va propaga în aval prin localitășile Nucșoara, Corbi, Pietroșani, Domneștți Dârmănești. Au fost avertizate localitățile vizate și au trimise echipaje ISU Argeș în zonă, pentru monitorizarea situației si eventuale intervenții.

 

Foto: I.S.U. Argeș