Călăreț luat de viitură în timp de traversa râul Doamnei. A murit înecat!

Călăreț, luat de viitură în comuna argeșeană Corbi, în timp ce încerca să treacă apele învolburate. Acesta s-a aventurat cu calul dorind, cu orice preț să traverseze
râul Doamnei deși nivelul apei crescuse considerabil. A murit înecat, cadavrul lui fiind scos de pompieri.

”Așa cum vă informam în cursul zilei de azi, în bazinul hidrografic superior al râului Doamnei a plouat foarte mult, iar nivelul apei a fost crescut, mai ales în localitățile Nucșoara, Corbi, Pietroșani, Domnești si Dârmanești.

Deși populația a fost avertizata asupra acestui aspect, un bărbat din localitatea Corbi, ignorând, atât recomandările autorităților, cât și insistențele localnicilor de a nu se aventura sa treacă prin apa învolburată, a încercat să traverseze, călare, râul Doamnei.

Din păcate, nu a reușit si a fost doborât de curenții puternici. Un echipaj de pompieri cu barca pneumatica, dar si un echipaj SMURD s-au deplasat la fața locului.

După cercetarea zonei, au găsit trupul bărbatului, l-au scos la mal si au efectuat manevre de resuscitare. Cu tot efortul paramedicilor, nu s-a mai putut face nimic pentru acesta, fiind declarat decedat.

Recomandam populației sa respecte indicațiile autorităților, dar sa se si informeze permanent în legătură cu modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență vizând fenomene hidrologice periculoase”, declara Mădălina Epure, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș.

Bărbatul avea 45 de ani și era din comuna Corbi. Manevrele de resuscitare au durat mai bine de 45 de minute. După declararea decesului, trupul neînsuflețit a fost dus la Serviciul de Medicină Legală, pentru autopsie.