FC Argeş anunţă retragerea definitivă a tricoului cu numărul 10, la 16 ani de la dispariţia lui Nicolae Dobrin

Clubul FC Argeş a anunţat, joi, retragerea definitivă a tricoului cu numărul 10, la 16 ani de la dispariţia marelui fotbalist Nicolae Dobrin.

„Astăzi, 26 octombrie 2023, ziua în care omagiem cei 16 ani de când ne-a părăsit Nicolae Dobrin, clubul FC Argeş anunţă retragerea definitivă a tricoului cu numărul 10. Propunerea a fost iniţiată de primarul Cristian Gentea. Împreună am luat această decizie pentru a onora cum se cuvine munca pe care a depus-o Nicolae Dobrin în slujba Argeşului, devenind astfel un simbol al excelenţei, al pasiunii şi al loialităţii faţă de clubul alb-violet”, se arată într-un comunicat al clubului piteştean.

Sursa citată reaminteşte că Nicolae Dobrin a fost o figură emblematică pentru FC Argeş şi pentru fotbalul românesc.

„El nu a fost doar un mare jucător de fotbal, ci şi un ambasador al României. Driblingurile sale nu doar că au amuţit stadioane întregi, ci au şi făcut ca numele său şi al României să fie scris în publicaţii de pe întreg mapamondul. Contribuţia sa la succesul echipei FC Argeş, atât pe plan intern, cât şi pe plan internaţional, nu poate fi niciodată uitată. Prin retragerea tricoului cu numărul 10, clubul nostru doreşte să asigure că amintirea şi spiritul lui Nicolae Dobrin vor trăi veşnic în inimile tuturor iubitorilor de fotbal din România”, se mai menţionează în comunicat.

Nicolae Dobrin a fost comemorat joi, de la ora 10:00, la Cimitirul Sfântul Gheorghe din Piteşti. O delegaţie a clubului FC Argeş, mai multe grupe de juniori de la Şcoala de Fotbal Nicolae Dobrin şi colegii de generaţie au mers la mormântul marelui fotbalist pentru a se reculege

Nicolae Dobrin, unul dintre cei mai talentaţi şi compleţi fotbalişti români ai tuturor timpurilor, s-a născut la Piteşti în ziua de 26 august 1947.

Şi-a început activitatea sportivă în 1959, jucând până în 1980 la acelaşi club, FC Argeş (până în 1968, Dinamo Piteşti). A debutat în prima divizie la vârsta de 14 ani şi 10 luni, devenind cel mai tânăr fotbalist care a evoluat în divizia A.

A primit titlul de Maestru emerit al sportului, iar în 1995 a primit titlul de Cetăţean de onoare al municipiului Piteşti.

A murit la 26 octombrie 2007, la Piteşti. În aceeaşi zi a fost decorat post-mortem cu Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în Grad de Cavaler.

AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.