Emanuel Soare cere funcționarea piețelor și condiții decente pentru producători

În ultimele 3 zile au avut loc mai multe întâlniri cu primari ai localităților în care există piețe agroalimentare, reprezentanți ai producătorilor și comercianților, conducerile Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Inspectoratului Județean de Poliție, Direcției de Sănătate Publică, anunță prefectura Argeș.

Discuțiile au avut drept scop găsirea celor mai bune soluții pentru funcționarea piețelor în condiții corespunzătoare, respectându- se restricțiile sanitare impuse pentru protejarea  comercianților și a cumpărătorilor care reprezintă o categorie de risc ridicat în cazul infectării cu SARS-CoV-2.

Pe lângă scenariile stabilite de funcționare ale piețelor, rabatarea pereților, mutarea standurilor în afara incintelor sau organizarea de piețe volante, în vederea unei bune ventilații și aerisiri, prefectul județului Argeș a solicitat primarilor implicarea directă în luarea de măsuri în vederea asigurării unor condiții corespunzătoare prin care producătorii agricoli să-și poată prezenta produsele și să-și poată desfășura activitatea în condiții cât mai decente.

“Primarii trebuie să se organizeze urgent pentru a pune în practică măsurile care permit continuarea funcționării piețelor în condiții decente și trebuie să se asigure că producătorii își desfășoară activitatea în condiții de curățenie, sunt feriți de ploaie și de frig!”- Emanuel Soare.

Primarii trebuie să implementeze soluții precum montarea de corturi sau structuri care să asigure un acoperiș deasupra locului în care producătorul își expune produsele, asigurarea energiei electrice sau a unor surse de încălzire.

Marți prefectul Emanuel Soare a fost prezent în piețele din Pitești și Mioveni pentru a se asigura de buna desfășurare a lucrurilor.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.