Doliu la Baroul Argeş! A murit un maestru al apărării

Este doliu la Baroul Argeş. Titică Predescu, un maestru al avocaturii din judeţul nostru, a murit. Autor de cărţi de specialitate şi formator al multor generaţii de stagiari, maestrul Predescu a murit la vârsta de 90 de ani.

Doliu la Baroul Argeş! A murit un maestru al apărării în faţa instanţelor, Titică Predescu. Avocaţii din Argeş îi aduc un ultim omagiu celui care de-a lungul timpului a fost un formator redutabil. Titică Predescu s-a născut pe 2 iunie 1928, în comuna Schitu, judeţul Olt. A absolvit Facultatea de Drept din Bucureşti în anul 1951, fiind repartizat ca stagiar, în judeţul Olt. Şase luni mai târziu, a fost transferat la Colegiul de Avocaţi Argeş (n.r Baroul Argeş) unde a rămas până la retragerea din activitate.

A ocupat de-a lungul anilor mai multe funcţii în cadrul Colegiului de Avocaţi Argeş, fiind şi preşedinte. În perioada 1996-1999, maestrul Titică Predescu a fost preşedintele Comisiei de Disciplină din cadrul Baroului Argeş. În perioada 2002-2010, a fost coordonator de stagiu pentru grupele de stagiari din cadrul Baroului Argeş. A fost şi profesor universitar.

La 1 decembrie 2000, preşedintele Emil Constantinescu i-a conferit Ordinul Naţional „Steaua României”, în grad de „Comandor”, pentru merite în elaborarea jurisprudenţei, reformarea justiţiei şi corecta aplicare a legilor. De asemenea a fost desemnat „Personalitatea Anului” la cea de a IX-a ediţii din cadrul manifestării „Sărbătorile Argeşului şi Muscelului”, organizată de Consiliul Judeţean Argeş.

Maestrul Titică Predescu este autorul mai multor cărţi: „Avocatura în cămaşă de forţă”, „În apărarea avocaturii”, două ediţii „Istoria Baroului Argeş”, etc.

Trupul neînsufleţit al maestrului Titică Predescu a fost depus la Biserica Adormirea Maicii Domnului din Piteşti.