Despăgubiri pentru gospodarul argeșean la care s-a descoperit pesta porcină

Gospodarul argeșean la care s-a descoperit virusul pestei porcine a fost despăgubit de statul român. Acesta va primi suma de 2.000 lei pentru trei porci sacrificați.

Despăgubiri pentru gospodarul argeșean la care s-a descoperit pesta porcină! La începutul lunii noiembrie, virusul pestei porcine africane a fost confirmat, în Argeș, la patru porci dintr-o gospodărie din comuna Negraşi. Pentru cele patru animale la care a fost confirmat virusul, proprietarul nu a primit despăgubiri. În schimb, acesta va primi 2.000 de lei pentru ceilalți trei porci sacrificați din gospodăria sa.

„Dosarul de despăgubire pentru crescătorul din Negrași a fost aprobat. Pe parcursul acestei săptămâni el va primi 2.000 lei pentru cei trei porci sacrificați”, a precizat Daniel Lupu, directorul DSVSA Argeș.

În afară de respectiva gospodărie din Negrași, până în acest moment virusul pestei porcine africane nu a fost descoperit într-o altă locație din Argeș.

La sfârșitul lunii noiembrie, conform unui comunicat de presă emis de ANSVSA, pesta porcină africană evoluează în 294 de localități din 18 județe, cu un număr de 1124 focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 300 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 361.719 de porci afectați de boală. Până la data de 29 noiembrie au fost despăgubiți 7.953 de proprietari, la nivel național, valoarea totală a plăților fiind de 205.659.660 de lei.

Foto: agrointel.ro