Moaştele Sfintei Filoteia vor fi mutate! Vezi unde va fi aşezată racla

Schimbare importantă la Mănăstirea Curtea de Argeş! Moaştele Sfintei Filoteia vor fi mutate! Racla va fi aşezată joi seară, în noua Catedrală Arhiepiscopală.

Moaştele Sfintei Filoteia vor fi mutate, joi seară, în timpul unei procesiuni. Acestea vor fi aşezate în noua Catedrală Arhiepiscopală din Curtea de Argeș, care are hramurile Sfânta Muceniță Filoteia și Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil. Tot în noua Catedrală, amplasată la intrarea în curtea Mănăstirii Curtea de Argeş, se află şi Necropola Regală cu mormintele Regelui Mihai I şi a Reginei Ana.

Altarul noii Catedrale va fi sfinţit a doua zi, vineri 7 decembrie 2018, de către Părintele Arhiepiscop Calinic, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

Moaștele Sfintei Mucenițe Filoteia, ocrotitoarea Eparhiei Argeșului și Muscelului, se află la Curtea de Argeş de la sfârlitul secolului a IVX-lea. Racla din argint va fi adusă în procesiune în noul lăcaș, acolo unde vor rămâne difinitiv. Acesta a stat până în prezent în Paraclisul Mănăstirii Curtea de Argeş, care va intra în renovare devenind muzeu.

Pentru credincioşii care doresc să participe la acest moment unic, prezentăm programul:

Joi, 6 decembrie 2018 , la ora 17:00 va fi scoasă racla cu moaștele Sfintei Mucenițe Filoteia. Va urma o procesiune, din Paraclisul Mănăstirii Curtea de Argeș, către Noua Catedrală Arhiepiscopală.

La ora 17:30 – slujba Vecerniei Mari, unită cu Litia, Acatistul Sfintei Mucenițe Filoteia și Utrenia.

Vineri, 7 decembrie , când este sărbătoarea sfintei Filoteia, la ora 07:00 are loc sfințirea Apei Mici și Taina Sfântului Maslu. La ora 09:00 va fi oficiată slujba Sfințirii Noii Catedrale, urmată de slujba Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii Arhierești în Noua Catedrală, anunţă Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului.