De astăzi, peste 7.700 de porci vor merge la sacrificare la abatoarele din Argeș

Peste 7.700 de porci de la trei ferme comerciale din Argeș vor pleca la sacrificare la abator. Decizia s-a luat astăzi în cadrul Centrului Local pentru Combaterea Bolilor Argeş,  unde s-a dat undă verde pentru tăierea porcilor de la fermele comerciale aflate în zonă de supraveghere, în urma focarului de pestă porcină descoperit la Negrași.

Peste 7.700 de porci vor merge la sacrificare la abatoarele din Argeș. Decizia ne-a fost transmisă de Daniel Lupu, directorul Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Argeș.

„Fermele ce se află în zona de supraveghere au  primit undă verde pentru sacrificarea a 7.720 de porci. Decizia a fost luată  în cadrul Centrului Local pentru Combaterea Bolilor Argeş, întrunit astăzi”, a declarat directorul Daniel Lupu.

După ce la începutul lunii noiembrie a fost descoperit un focar de pestă porcină în comuna Negraşi, autorităţile au stabilit ca pe o rază de 3 km să fie  instituită o zonă de protecţie, iar pe 10 km o zonă de supraveghere. Începând cu data de 3 decembrie, fermele comerciale din Argeș, aflate în această zonă, au undă verde la abatorizare.