Creşte numărul cazurilor de gripă! 37 de confirmări în Argeş

De la începutul anului, tot creşte numărul cazurilor de gripă, în judeţul nostru. Miercuri, Direcţia de Sănătate Publică Argeş a anunţat că în Argeş au fost confirmate 37 de cazuri.

Creşte numărul cazurilor de gripă, de la o zi la alta, în judeţul Argeş. Potrivit datelor transmise de Direcția de Sănătate Publică Argeș, la data de 23 ianuarie a.c., în județul nostru sunt confirmate 37 de cazuri de gripă. Dintre acestea au virus AH1 – 28 cazuri și virus AH3 – 9 cazuri. Cei mai mulţi dintre pacienţi sunt copii, fiind înregistraţi în total 22, iar 15 sunt adulți, cu vârste sub 65 ani – 12 cazuri, peste 65 de ani – 3 cazuri. Marţi erau confirmate 29 de cazuri de gripă, într-o singură zi fiind un salt de 8 cazuri noi!

În Argeş au fost luate măsuri speciale în şcoli şi în unităţile spitaliceşti. Astfel, în unităţile de învăţământ se face zilnic triajul epidemiologic, de către medicul şcolar. În spitale, nu mai este permis accesul vizitatorilor decât în intervalul orar special stabilit, iar în unele secţii cu risc ridicat (n.r Anestezie şi Terapie Intensivă, Boli Contagioase) este complet interzis accesul vizitatorilor. Reamintim că în România au murit de gripă 28 de persoane.

Autorităţile pot declara epidemie, dacă trei săptămâni consecutive, numărul bolnavilor creşte cu 20 la sută, la fiecare 7 zile.