Polile abundente au creat adevărate cratere pe DN 73 D, unde șoseaua fost distrusă aproape complet. Carosabilul a luat-o la vale, gropile având mai bine un metru în unele zone. Traficul a fost închis, circulația fiind deviată pe DN 73.

Din cauza apei infiltrate în terasamentul drumului DN73 D – Mioarele-Boteni, covorul asfaltic s-a crăpat si s-a denivelat. Alunecarea de teren are loc pe o porțiune mare estimată la aproximativ 100 de metri. Astfel DN 73 D, drum paralel cu, DN 73- Pitești – Brașov,  a devenit impracticabil.

Cratere pe DN 73 D, chiar la intrarea în comuna Boteni, de peste 50 de centimetri. Unii dintre cei care au mers la fața locului, pentru cercetări, au avut curajul să măsoare gropile cu propriul trup. Au intrat în crăpături, stabilindu-se că gropile au chiar mai mult de un metru, în unele zone.

 

După ce au avut loc alunecările de teren nu se mai intra către Boteni, dinspre Câmpulung. De altfel, vineri dimineață, traficul pe DN 73 D a fost închis, fiind redirecționat pe DN 73.

DN 73 D a fost reparat în anul 2014. Pentru că acest tronson este circulat intens, au fost demarate lucrările de reparaţii şi turnare de covor asfaltic. S-a refăcut un tronson de pe raza comunei Boteni şi au fost acoperite gropile pe toată lungimea DN 73 D. Pe porţiunile cu probleme a fost pusă piatră de calcar şi a fost tasată în aşa fel încât maşinile de tonaj mare să nu rămână blocate în zonele afectate de alunecările de teren. La 4 ani de la lucrări, DN 73 D este distrus.

Foto: ISU Argeș, IPJ Argeș