Costin Andrei Oncescu medaliat cu bronz, la Olimpiada de Informatică, în Japonia

Costin Andrei Oncescu, argeşeanul cu care ne mândrim a mai adăugat o performanţă în CV. A fost medaliat cu bronz la Olimpiana Internaţională de Informatică (IOI 2018), din Japonia.

Absolvent al Colegiului Naţional „Dinicu Golescu” din Câmpulung Muscel, Costin-Andrei Oncescu, în vârstă de 18 ani, a făcut parte din lotul României la a XXX-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Informatică (IOI 2018), desfăşurată la Tsukuba (Japonia), în perioada 1 – 8 septembrie.

Ediţia din acest an a reunit 335 de concurenţi din 87 de ţări. Echipa României a fost însoţită şi coordonată de Szabó Zoltan (profesor la Liceul Tehnologic „Petru Maior” din Reghin/ISJ Mureş) şi Adrian Budău (student la Universitatea din Bucureşti).

Admis la Universitatea Oxford

Costin Andrei Oncescu a participat şi în anii precedenţi la olimpiade internaţionale obţinând premiul II în 2016 şi premiul III în 2017. În august, Oncescu a obţinut medalia de aur la a XXV-a ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale (CEOI), desfăşurată la Varşovia (Polonia).

Argeşeanul Costin Andrei Oncescu a fost admis la Universitatea Oxford din Marea Britanie, specializarea Computer Science. La aceeaşi universitate studiază şi sora sa.