Update- Clinica a fost amendată cu 20.000 lei după ce în urma unui control dispus de Ministerul Sănătăţii, efectuat de DSP Argeş s-a constatat că nu exista autorizaţie pentru o Secţie de Anestezie şi Terapie Intensivă la clinica amintită, aceasta fiind autorizată doar pentru „activitate de consultaţii şi tratamente în specialităţile medicină dentară şi ortodonţie”.

Medicii nu au vești bune cu privire la copilul de 4 ani care a intrat în comă după ce i-a fost făcută o anestezie la o clinică din Pitești. Micuțul se află în stare critică având șanse minime de supraviețuire. 

Un băiețel în vârstă de 4 ani și 8 luni se află în satre critică la Spitalul Grigore Alexandrescu din București. Băiatul a intrat în comă după ce i-a fost făcută o anestezie la cabinetul stomatologic Teddy Care din Pitești. După anestezie, în timpul intervenţiei stomatologului, inima copilului a încetat să mai bată.

„Copilul în vârstă de 4 ani şi 8 luni a venit pentru prima dată la clinica noastră  la o concultaţie de specialitate pe 18 ianuarie. În urma acesteia, s-a constatat că avea nevoie de obturaţii cu tratamente de canal şi obturaţii simple. Deşi s-a dovedit necooperant, părinţilor li s-a recomandat să încerce totuşi tratarea clasică, chiar dacă exista posibilitatea ca tratamentele să dureze mult şi rezultatele să se lase aşteptate. Părinţii au optat însă pentru analgosedare deoarece ştiau de existenţa acestei opţiuni de la fratele mai mare al copilului, căruia i se efectuaseră anterior tratamente stomatologoice sub analgosedare în clinica noastră. Ţinem să precizăm că tratamentele stomatologice sub analgosedare sunt recomandate în cazul pacienţilor anxioşi, care nu cooperează cu medicul dentist şi a căror stare de sănătate are de suferit din acest motiv”, au transmis reprezentanţii Clinicii Teddy Care.

I-a stat inima!

„Copilul a ajuns în clinică pe 10 februarie la ora 14.50, a intrat la tratamente la ora 15.15-15.25, moment în care i s-a administrat intravenos anestezicul de către medicul nostru colaborator , medic primar anestezie şi terapie intensivă şi au început tratamentele dentare.

După maximum 45 de minute de la începerea intervenţiei, medicul anestezist specialist a început  resuscitarea copilului, după ce atât el, cât şi medicul stomatolog şi asistenta au observat că starea copilului s-a modificat.

Medicul anestezist a constatat că saturaţia de oxigen scăzuse, asociată cu o bradicardie severă, şi a început protocolul de resuscitare. Ca măsură suplimentară a fost chemată salvarea, iar echipajul SMURD a decis transportarea copilului la spital pentru monitorizare şi investigaţii suplimentare”, au mai precizat reprezentanţii Teddy Care.

Copilul a ajuns la Spitalul de Pediatrie Piteşti în stare gravă. Era intubat şi ventilat mecanic. Băieţelul a fost transferat la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti. Medicii sunt rezervaţi în prognosticul privind şansele sale de supravieţuire.

Imagine

Deocamdată nu se ştie exact din ce cauză a cedat organismul copilului. Medicul anestezist Adrian Dinescu suţine că a făcut până acum peste 400 de astfel de intervenţii şi nu au fost probleme. El spune că nu crede că micul pacient să fi făcut un şoc anafilactic. De asemenea infirmă şi varianta unui supradozaj, explicând că soluţia injectată a fost făcută în funcţie de greutatea copilului. După incident medicul anestezist l-a însoţit pe copil la Spitalul de Pediatrie Piteşti şi la spitalul Grigore Alexandrescu Bucureşti.

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale Pitești au întocmit dosar penal in rem,  sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Argeş au mers în control la clinica amintită.