Copil neglijat de mamă! La 12 ani, trăia în condiţii de neimaginat!

Un băiat în vârstă de 12 ani, din judeţul Argeş, a ajuns în grija statului după ce autorităţile au constatat că trăia în condiţii de neimaginat. Copilul neglijat, nu era înscris la şcoală, şi nici nu fusese consultat vreodată de un medic.

Copilul neglijat de mamă trăia într-o comună din sudul judeţului. Un vecin a sunat la Telefonul Copilului 0248/ 983 şi a anunţat reprezentanţii DGASPC Argeş că un băiat în vîrstă de 12 ani, agresat fizic şi exploatat de mamă care îl trimite la muncă. Anchetă socială a confirmat că băiatul trăieşte într-o mizerie cruntă şi este neglijat de mamă.

Băiatul ar fi trebuit să fie în clasa a VI-a, însă, nici măcar nu fusese înscris vreodată la o unitate de învăţământ. S-a constatat că deşi era înscris la medicul de familie la naştere, copilul nu fusese dus vreodată la o consultaţie.

Mama a refuzat orice colaborare cu reprezentaţii Protecţiei Copilului, ba mai mult a legat poarta, i-a fugărit cu pietre, i-a blestemat şi i-a ameninţat atunci când au vrut să verifice în ce mediu trăieşte copilul.

Pe motiv că băiatul nu beneficiază de un mediu stabil şi este un copil neglijat de părinţi s-a cerut o măsură de protecţie socială pentru el. Instanţa a admis cererea DSGASPC Argeş iar copilul neglijat a fost dus într-un centru de plasament.

Acolo i se acordă asistenţă socială, consiliere psihologică, asigurare medicală, cazare şi masă, lucruri normale pentru creşterea unui copil ,de care, însă, băiatul fusese privat de propria-i mamă!

Reprezentanţii Protecţiei Copilului spun că anual primesc sute de sesizări la Telefonul Copilului unde au început să sune şi minori. De la începutul acestui an, în Argeş au fost 135 de sesizări la 983, dintre care mai mult de jumătate au fost şi confirmate.