Ciclist rănit grav la concursul Carpathian MTB Epic 2018! Va fi preluat de un elicopter SMURD

Accident cumplit la cea de treia etapă a concursului Carpathian MTB Epic 2018. Un ciclist a fost rănit grav după ce a căzut în timpul competiţiei. A fost preluat în stare de inconştienţă de salvamontiştii argeşeni.

Ciclist rănit grav, duminică, după ce s-a dat startul în cea de a treia etapă a concursului de ciclism montan Carpathian MTB Epic 2018. Sportivul se afla pe un traseu dificil în zona Dâmbovicioara, în apropiere de cabana Brusturet. A căzut, suferind multiple traumatisme. Cum zona în care a avut loc accidentul era una greu accesibilă, au fost chemaţi, în ajutor, salvamontiştii.

Bărbatul în vârstă de aproximativ 40 de ani, a fost preluat de salvatori în stare de inconştienţă. A fost dus pe o tragă până în apropiere de cabana Brusturet, de acolo, fiind preluat de echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş. A fost solicitat un elicopter SMURD pentru a-l transporta pe ciclist la un spital din Bucureşti

A doua ediţie a Carpathian MTB Epic 2018 se desfăşoară în perioada 16-19 august, la Chile Grădiştei. Cicliştii au posibilitatea să parcurgă, timp de 4 zile, un traseu total de 180 km, pe poteci de munte, drumuri forestiere, o porţiune mică de asfalt. S-au înscris în competiţie peste 40 de sportivi din mai multe ţări. Duminică este ultima zi de concurs.

Foto: Carpathian MTB Epic