Cele mai dificile cinci intervenții ale pompierilor argeșeni, în 2018

Cele mai dificile cinci intervenții ale pompierilor argeșeni! Pe 19 decembrie, ISU Argeș a prezentat cele mai importante și dificile intervenții, în 2018.

Prim-adjunctul inspectorului șef al ISU Argeș, Alin Berevoescu, a făcut o prezentare a celor mai dificile cinci intervenții, din 2018.

Astfel, anul 2018 a început rapid pentru efectivele ISU Argeș. Trei din cele cinci intervenții dificile au avut loc în luna ianuarie.

Pe 3 ianuarie, în comuna Drăganu, a avut loc un accident rutier în care a fost implicată o autocisternă încărcată cu gaz lichefiat. Cisterna se răsturnase într-o zonă locuită, în imediata apropiere a unei școli. Acesta a fost și principalul motiv pentru care intervenția pompierilor a ridicat probleme deosebite. Cisterna a fost repusă pe roți după aproximativ 12 ore.

Tot pe 3 ianuarie, la interval de câteva ore de la accidentul din Drăganu, în municipiul Curtea de Argeş, pe str. Vlad Ţepeş, a izbucnit un incendiu la un imobil – o construcţie monobloc, pe o suprafaţă de circa 180 mp. Era vorba despre o construcţie improvizată, care adăpostea șase familii în patru garsoniere. Flăcările au fost stinse de pompieri după o intervenţie care a durat patru ore.

Pe 9 ianuarie, a avut loc o intervenție de mare amploare în orașul Topoloveni. Pe strada Maximilian Popovici, un puternic  incendiu a cuprins 2 hale de producție produse din carne, dintr-un total de 8 hale aflate în incintă, pe o suprafaţă totală de circa 3300 mp.

Din fericire, în urma intervenției pompierilor, focul nu s-a extins mai departe de locul unde s-a manifestat de la bun început. Pe parcursul intervenției a avut loc și un eveniment nefericit: unul dintre pompieri a suferit arsuri de gr. 1 și 2. Focul a fost stins după 20 de ore de muncă.

În data de 22 aprilie, un incendiu de vegetație uscată a fost sesizat în comuna Arefu, în apropierea Cetății Poienari.  A fost unul dintre cele mai mari incendii de vegetație din ultimii ani, fiind pus în pericol atât monumentul istoric, cât și hidrocentrala din apropiere. Intervenția s-a desfășurat pe parcursul a 6 zile. A fost primit sprijin și din alte județe. La stingerea flăcărilor au participat forţe de la ISU Argeş, Bucureşti-Ilfov, Braşov, Prahova, Sibiu, Teleorman şi Dâmboviţa, de la Unitatea Specială de Intervenţii în Situaţii de Urgenţă Ciolpani, de la Inspectoratului General al Aviaţiei din cadrul MAI, cu două elicoptere, de la Direcţia Silvică, Garda de Mediu, Jandarmerie, Poliţie şi Salvamont Argeş.

Deși focul a fost stins inițial, pe 1 mai a fost sesizată o nouă fumegaţie pe versantul nordic, la jumătatea versantului, în spatele Cetăţii Poenari, din comuna Arefu. Era vorba de o zonă inaccesibilă terestru pentru forţele de intervenţie. Pompierii argeșeni au mai avut nevoie de 3 zile de muncă pentru înlăturarea noilor focare apărute.

O altă intervenție dificilă a avut loc recent, pe 10 decembrie, pe raza localităţii Curtea de Argeș. Pe  strada Rm. Vâlcea s-a produs un accident rutier, în care au fost implicate un autoturism şi un autocamion, fără încărcătură. În urma tragicului accident au rezultat cinci victime, dintre care 4 au fost încarcerate. Din nefericire, două dintre victime și-au pierdut viața.