Noi condamnări în dosarul stăpânilor de sclavi de la Berevoești! Peste 15 ani de închisoare…

A fost soluționat de Curtea de Apel Pitești al cincilea dosar al stăpânilor de sclavi de la Berevoești. Opt inculpați au primit pedepse cu închisoarea cuprinse între 5 ani și 8 luni și 15 ani și 8 luni.

Noi condamnări în dosarul stăpânilor de sclavi! Lotul romilor de la Gămăcești, comuna Berevoești, a fost împărțit în șase dosare pe rolul instanțelor argeșene. Inculpații sunt acuzați de procurori de trafic de persoane, trafic de minori şi constituire a unui grup infracțional organizat. Până în prezent au fost soluționate definitiv cinci dosare.

În total, au fost trimiși în judecată de procurori 40 de persoane. 31 de stăpâni de sclavi au primit pedepse cuprinse între 3 ani și 15 ani și 8 luni de închisoare cu executare. Alți opt inculpați își vor afla sentința după Crăciun, mai exact pe 28 decembrie. Dosarul este în pronunțare la Curtea de Apel Pitești. Față de un alt inculpat, instanța a decis disjungerea cauzei, în vederea efectuării unei expertize medico legale.

Pe 19 decembrie, Curtea de Apel Pitești a condamnat alți opt inculpați la închisoare cu executare. Cei opt au primit pedepse mai mici decât la instanța de fond: Feraru Nicolae – 15 ani și 8 luni de închisoare, Feraru Mihaela – 9 ani, Brumaru Maria Cerasela – 6 ani și 8 luni, Brumaru Crinu Alin – 9 ani și o luna, Feraru Vasile Mugurel – 6 ani și 9 luni, Murșavela Elena – 5 ani și 8 luni de închisoare, Feraru Costel – 10 ani și 6 luni, iar Feraru Liliana – 5 ani și 8 luni.

Poliţiştii argeșeni au pus în executare mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Tribunalul Argeş, privind cele opt persoane condamnate pentru infracţiuni de trafic de persoane, trafic de minori şi constituire a unui grup infracțional organizat. Toate persoanele în cauză au fost încarcerate.