Cel mai vârstnic soldat din Israel: la 95 de ani a îmbrăcat haina militară și e gata de luptă: „Vom ucide acele bestii!”

Rezerviștii israelieni au renunțat la liniștea din viețile lor și s-au întors să lupte în război. Este și povestea lui Ezra Yachin, cel mai bătrân dintre cei peste 300 de mii de rezerviști mobilizați. 

Veteranul de 95 de ani e în mijlocul luptelor cu Gaza, după ce în urmă cu 75 de ani a fost într-un adevărat masacru. 

„Soldați ai Israelului! Cel mai important factor care ne diferențiază pe noi, evreii, este spiritul nostru de luptă. Și dragostea pentru poporul lui Israel și țara noastră. Dragostea pentru Israel întrece totul!”, spune veteranul.

Ezra a luptat într-un grup paramilitar chiar înainte ca statul Israel să fie înființat și este în acest moment cel mai vârstnic rezervist mobilizat pentru apărarea țării. Nu a ezitat niciun moment să îmbrace din nou uniforma de militar și îi numește pe teroriștii Hamas „naziștii de astăzi”.

„De fiecare dată când un soldat de-al nostru cade în luptă, noi luptăm și mai mult cu inamicul! Vor plăti scump pentru fiecare evreu exterminat”, mai spune Ezra în videoclip.

Israel pregătește OFENSIVA terestră după modelul SUA-Iran / Lupte asemănătoare cu cele împotriva teroriştilor ISIS

Veteranul spune că își dorește să fie alături de armată și că e gata să le insufle încrederea că vor câștiga.

„Inamicul nostru este un inamic care nu are dreptul să mai trăiască nicio zi în lumea noastră. Nu suntem în Europa lui Hitler! Suntem pe propriul nostru teritoriu. Să plătească un preț, să nu mai fie în viață. Vom ucide acele bestii. Bestii sălbatice cu față de om”, spune veteranul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.