Părintele Constantin Necula: „Veţi putea merge în concediu în Israel în 5 ani, poate chiar mai devreme”

Părintele Constantin Necula este unul dintre preoții ortodocși români care au călătorit de nenumărate ori în Israel pentru a descoperi tainele istoriei creștine și pentru a se apropia de locurile sfinte. Cu toate acestea, speranța sa de a se întoarce în Țara Sfântă în viitorul apropiat a fost afectată de războiul din regiune. În ciuda acestor obstacole, preotul crede că mai este posibil să călătorească în Israel în cinci ani de zile, poate chiar mai devreme.

Războiul din Israel a afectat nu numai viața localnicilor ci și a celor care călătoresc în zonă ca turisti, astfel că mulți pelerini au înțeles că nu mai este posibil să viziteze locurile sfinte pentru o perioadă de timp. Cu toate acestea, Părintele Constantin Necula își păstrează speranța că pelerinajele se vor putea relua în viitorul apropiat. Un tânăr l-a întrebat, marţi seara, pe preotul Necula când crede că se va mai putea merge în concediu în Israel. Acesta a explicat sutelor de tineri prezenţi la conferinţa „Tinereţe şi Viaţă întru Hristos” că „trăim într-o lume extrem de rea”.

„Veţi putea merge în concediu în Israel, în 5, 6, 7, 10 ani. Poate chiar mai devreme. Dar ţineţi minte ce vă spun: dacă vă duceţi să vedeţi doar urmele războaielor, nu o să vă placă. Eu am trecut prin zone în care câteodată se mai vedeau urmele de război şi m-am încăpăţânat să văd Auschwitz-Birkenau şi când mai faceţi pe fiţoşii şi credeţi că le ştiţi pe toate, luaţi-vă un bilet şi mergeţi până la Auschwitz în Polonia şi când vă întoarceţi, povestim împreună. Trebuie să vedeţi adevăratele răni, ca să înţelegeţi adevăratele boli ale omenirii.Trăim într-o lume extrem de rea. Noi suntem foarte răi”, a afirmat preotul Constantin Necula, citat de Agerpres.

Acesta a mai vorbit şi de alte teme actuale care-i preocupă pe tineri, cum ar fi consumul de droguri. Preotul Constantin Necula s-a referit şi la crima care a avut loc în urmă cu câteva zile la Sibiu, unde un tânăr drogat şi-a ucis tatăl.

„Suntem oraşul peste care s-a şters acum toată grandoarea noastră de cultură. Un tânăr drogat şi-a ucis tatăl, un om de mare calitate şi un pomicultor ale cărui mere mi-au bucurat multă vreme din viaţă. Cum am ajuns atât de jos?”, a arătat preotul Constantin Necula.

Conferinţa „Tinereţe şi Viaţă întru Hristos” a fost organizată în aula Facultăţii de Medicină din Sibiu, de către Organizaţia Tinerilor din Sibiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.