Ce prevede Planul Național Strategic în domeniul agricol, pentru 2023-2027

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a prezentat în județul Mehedinți, Planul Național Strategic în domeniul agricol, la nivelul României pentru perioada 2023-2027.

la prezentarea care a avut loc săptămâna trecută au fost prezenți fermieri, primari și reprezentanți ai autorităților județene, cu atribuții în gestionarea infrastructurii agricole din județ.

Planul național strategic are un buget de 15,8 miliarde euro și este clădit pe trei direcții de investiții: zootehnie, producție vegetală, utilaje noi, irigații și susținerea tinerilor fermieri.

În prezent în județul Mehedinți se desfășoară investiții în infrastructura de irigații, la amenajarea de irigații Crivina –  Vânju Mare și sunt programate și cele pentru  amenajarea Izvoarele – Cujmir, unde este în curs de derulare procedura pentru o nouă licitație.

Strategia Agricolă a României pentru perioada 2023-2027 prevede investiții pentru dezvoltarea sectorului vegetal, sectorului zootehnic, continuarea măsurilor pentru instalarea tinerilor fermieri, investiții pentru depozitarea și procesarea produselor provenite din agricultură, instrumente de sprijin pentru fermierii afectați de pierderi ale producției agricole și măsuri pentru simplificarea procedurilor administrative pentru fermieri și alte categorii de beneficiari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.