Căruţe confiscate de poliţiştii locali! Circulau ilegal prin Piteşti!

Şase căruţe confiscate de poliţiştii locali din Piteşti, marţi! Atelajele circulau pe strada Depozitelor, deşi nu au voie. Proprietarii au fost amendaţi.

Căruţe confiscate de poliţiştii locali! Circulau ilegal prin Piteşti! Este vorba de şase atelaje surprinse pe strada Depozitelor, din Piteşti. Proprietarii rromi din Ştefăneşti, satul Valea Mare, se duceau la groapa de gunoi, situată în zonă, pentru a încărca materiale reciclabile.

Poliţiştii locali au oprit atelajele şi au disspus confiscarea lor. Căruţele au fost tractate, de tractoare, până în curte la SC Salpitflor, pe strada Costache Negri. Acolo vor rămâne până când proprietarii vor achita taxa de 200 de lei pentru a şi le recupera. În plus, toţi cei 6 rromi au fost amendaţi cu câte 100 de lei pentru încălcarea Hotărârii de Consiliul Local care le interzice să circule prin Piteşti în anumite zile şi pe acest traseu. Rromii au pelcat acasă doar cu cii. Majoritatea au promis că în cursul zilei vor plăti cei 200 de lei pentru a-şi lua căruţele acasă.

Hotărârea de Consiliu Local prevede ca proprietarii de căruţe să poată circula prin Pieşti doar în zielele de vineri şi sâmbătă. Nu au voie decât pe un traseu stabilit care duce către Târgul Săptămânal. Aceste este: Podul Viilorl-Costache Negri- Târgul din Vale-Lânăriei-Basarabiei- Calea Craiovei- Târgul Săptămânal şi retur.

 

Foto: Poliţia Locală Piteşti