Cinci persoane reținute în urma perchezițiilor desfășurate în Argeș în dimineața zilei de 12 noiembrie. Persoane din Bascov și Pitești, cu vârste cuprinse între 19 și 46 de ani, sunt bănuite de furt calificat. Printre suspecți se află și o femeie de 36 de ani din Bascov. Aceasta a fost reținută pentru tăinuire, la domiciliul său fiind descoperite o parte din bunurile furate.

Cinci persoane reținute! De asemenea, în urma perchezițiilor polițiștii Poliției Municipiului Câmpulung au identificat mai multe bunuri susceptibile a proveni din infracțiuni de furt: 17 motounelte, 38 unelte și scule electrice, 5 laptopuri, 18 telefoane mobile și alte produse electrice și electronice, un cazan din aramă, 4 biciclete.

În urma perchezițiilor, polițiștii au identificat și ridicat în vederea continuării cercetărilor două autoturisme susceptibile a fi fost folosite la săvârșirea de infracțiuni de furt calificat.

Zece persoane au fost conduse la sediul Poliției Municipiului Câmpulung pentru audieri. În urma administrării probatoriului cinci persoane, cu vârste cuprinse între 19 și 46 de ani, bănuite de săvârșirea mai multor infracțiuni de furt calificat, au fost reținute pe bază de ordonanță pentru 24 de ore.

Reamintim că în dimineața zilei de 12 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung și a secțiilor de poliție rurală arondate, împreună cu luptători ai Serviciului Acțiuni Speciale Argeș, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, au efectuat 13 percheziții domiciliare, pe raza municipiului Piteşti, a oraşului Ştefăneşti şi a comunelor Albota şi Bascov, la locuințele a 10 persoane bănuite de săvârșirea de infracțiuni de furt calificat.

Din cercetări, polițiștii au stabilit că, în perioada septembrie – noiembrie a.c., cei în cauză ar fi sustras diverse bunuri din locuinţe, societăţi comerciale şi autoturisme.

Prejudiciul estimat se ridică la aproximativ 70.000 de lei.