Braconieri condamnaţi! Instanţa le-a confiscat şi arma

Doi braconieri au fost condamnaţi definitiv, de Curtea de Apel Piteşti. Instanţa a majorat pedepsele primite de bărbaţi la instanţa de fond. Făptaşii au condamnări de un an şi respectiv, un an şi zece luni, închisoare cu amânarea aplicării pedepselor. A fost confiscată arma folosită la braconaj.

Braconieri condamnaţi după mai bine de doi ani de procese. În 2015, doi bărbaţi din Curtea de Argeş, Radu H. şi Gheorghe S. au fost prinşi în timp ce vânau ilegal în munţii Făgăraş. Pe numele primului bărbat a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de nerespectare a regimului armelor şi al muniţiilor, uz de armă fără drept şi braconaj. Au fost trimişi în judecată în februarie 2017. Judecătoria Curtea de Argeş a dat sentinţa în luna iunie a acestui an. Radu H. a fost condamnat pentru primele două infracţiuni, la un an şi 6 luni închisoare cu suspendare. Pentru cea de a treia acuzaţie a fost achitat. Gheorghe S. a primit o pedeapsă de 7 luni, pentru complicitate la braconaj. Parchetul de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş a declarat apel.

Curtea de Apel Piteşti a dat vineri, sentinţa definitivă. Braconierii au fost condamnaţi, pedepsele majorându-se pentru amândoi inculpaţii. Astfel, Radu H. a fost condamnat la 1 an şi 10 luni. Gheorghe S. a fost condamnat la 1 an. Instanţa a dispus şi confiscarea unei puşti cu lunetă, muniţia aferentă, două cuţite şi lanternele braconierilor. S-a dispus amânarea aplicării pedepselor pe o perioadă de 2 ani, aceasta fiind şi perioadă de încercare. Dacă vor comite o altă infracţiune în acest timp, riscă să ajungă în închisoare.