Un hoţ a fost prins în flagrant de poliţişti, în timp ce fura dintr-o curte, din Câmpulung. Bărbatul s-a ales cu dosar penal. Riscă minim trei ani de închisoare pentru o pagubă de 200 de lei.

Prins în flagrant de poliţişti în timp ce fura dintr-o curte. Este vorba de un bărbat de 53 de ani, din Câmpulung, care a fost văzut de o patrulă de oameni ai legii în timp ce dorea să iasă dintr-o gospodărie. Împingea o roabă plină cu fier vechi, ca să ajungă în stradă. A fost luat la întrebări, stabilindu-se că a pătruns fără drept în ogradă. Furase, atât fierul vechi, cât şi roaba pentru a avea cu ce-l transporta până la cel mai apropiat depozit de colectare a deşeurilor din fier.

Prejudiciul a fost recuperat în totalitate şi predat proprietarului gospodăriei. Cercetările au fost extinse, bărbatul fiind bănuit şi de comiterea altor furturi.

Polițiștii vă sfătuiesc:
·dacă observați persoane dubioase, rețineți cât mai multe detalii despre persoanele în cauză (îmbrăcăminte, semne distinctive), despre autovehiculul cu care se deplasează (număr de înmatriculare, culoare, model, etc.) și sesizați prezența acestora lucrătorilor de poliție;
·nu permiteţi accesul, sau înainte de a permite accesul în curte sau imobil, solicitaţi ca persoanele necunoscute ce oferă spre vânzare sau doresc să cumpere bunuri, să se legitimeze cu un act de identitate;
·nu cumpărați bunuri la prețuri derizorii, dând curs ofertelor prea avantajoase să fie adevărat sau oferite spre vânzare de către persoane dubioase.
·dacă luați la cunoștință despre comiterea unei ilegalități, anunțați imediat organele de poliție, oferind detaliile necesare identificării acestora.