Braconier prins cu o puşcă artizanală! A fost reţinut

Un braconier prins cu o puşcă artizanală a ajuns în arest. Acesta se afla într-un fond de vânătoare din Topoloveni când a fost văzut de paznic.

Folosind o puşcă artizanală, un braconier a încercat să vâneze într-un fond din Topoloveni. A fost văzut de paznicul de vânătoare. La rândul lui, acesta a sesizat Poliţia Topoloveni şi Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Argeş. Bărbatul în vârstă de 50 de ani, a fost găsit de oamenii legii având arma asupra sa. O folosise dar nu reuşise să omoare vreun animal.

Din cercetări a reieşit să braconierul a fost cândva deţinător legal de armă. Acesta a pierdut dreptul însă, a rămas din acea vreme cu cartuşe. Şi-a confecţionat o puşcă artizanală şi cu ea mergea la braconaj. Omul lucrează la o firmă de construcţii şi locuieşte în Topoloveni.

Braconierul a fost reţinut de oamenii legii pentru săvârşirea infracţiunilor de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor, uz de armă fără drept şi braconaj cinegetic. Pe numele său a fost emisă o ordonanţă pentru 24 de ore. Suspectul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni cu propunere de luare a unei măsuri preventive. Parchetul a dispus împotriva lui măsura controlului judicar, ţinând cont de faptul că bărbatul nu avea antecedente.