Bărbați morți în butie, la Vedea! Unul încercase să-l salveze pe celălalt

Bărbați morți în butie în timp ce încercau să o pregătească pentru a fi umplută cu prune. Tragedia a avut loc în comuna Vedea, satul Dincani, o zonă renumită în județul Argeș pentru producția de țuică.

Bărbați morți în butie! Tragedia a avut loc în plină campanie de recoltare a prunelor, activitate intensă pentru locuitorii comunei Vedea, zonă cu multe plantații de pruni și cu producție mare de țuică. Un bărbat de 44 de ani, din satul Dincani s-a dus să își ajute vecinul, să pregătească o butie pentru a fi umplută. Intenționa să pună o folie, asigurându-se în acest fel că nu va curge după ce vor pune prune în ea.

A intrat în recipientul înalt de aproximativ doi metri, fără să sesizeze pericolul. În magazie erau și alte butii, pline, unele deja în stadiul de fermentare, nivelul dioxidului de carbon din încăpere fiind ridicat. I s-a făcut rău, fiind văzut de proprietarul în vârstă de 60 de ani. Acesta a încercat să- scoată dar i s-a făcut și lui rău.

Soția proprietarului a dat alarma și mai mulți vecini au venit să o ajute. Deși au sunat la 112 chemând pompierii și echipajul de terapie intensivă mobilă. I-au văzut pe bărbați morți în butie și sperând că pot fi salvați, au spart recipientul și i-au scos. Din nefericire, mediul sosit la fața locului nu a mai putut face altceva, decât să constate decesul celor doi bărbați. Trupurile neînsuflețite au fost transportate la morga pentru autopsie iar polițiștii au deschis o anchetă.