Au folosit cardul găsit şi au ajuns în arest! Cumpărături de peste 15.000 lei

Doi bărbaţi au ajuns în arest după ce au folosit cardul găsit, făcând cumpărături de peste 15.000 de lei. Cei doi sunt acuzaţi de însuşirea bunului găsit, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi obţinerea ilegală de fonduri. Cardul fusese pierdut de reprezentanţii unei firme.

Au folosit cardul găsit şi au ajuns în arest, după ce au făcut cumpărături de peste 15.000 lei. Bărbaţii, doi piteşteni, unul de 46 de ani şi ginerele său de 26 de ani, au fost reţinuţi de oamenii legii, joi. Cei doi au găsit cardul contactless ce aparţine unei firme din Argeş. Beneficiarul, deşi îl pierduse la începutul lunii ianuarie, nu a avut inspiraţia să îl blocheze. Profitând de faptul că era un instrument de plată prin contact, indivizii împreună cu o tânără de 21 de ani, fiica bărbatului de 46 de ani, făceau zilnic cumpărături.

Achiziţionau produse în limita valorii de 100 de lei, ca să nu fie nevoiţi să introducă, codul PIN. Astfel, au folosit cardul găsit, zile la rând, fără să le treacă prin minte să-l predea la Poliţie. Suma totală a achiziţiilor făcute depăşeşte 15.000 de lei. Joi, cei doi bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Sunt acuzaţi de însuşirea bunului găsit, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi obţinerea ilegală de fonduri. Pe numele fetei nu a fost luată nicio măsură. Cazul este intrumentat de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Piteşti, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş.

Cei doi bărbaţi care au folosit cardul găsit riscă pedepse cuprrinse între 2 şi 7 ani, dacă vor fi găsiţi vinovaţi. Astăzi vor fi prezentaţi Parchetului cu propunerea de arestare preventivă.