Asistentă medicală cu arsuri grave, la mila sistemului sanitar!

A salvat o mulţime de vieţi şi a ajuns la mila sistemului sanitar pe care l-a slujit ani de-a rândul. Este vorba de o asistentă medicală în vârstă de 68 de ani pentru care nu a fost găsit un loc, la trei spitale din Bucureşti. A fost transferată  cu un elicopter la Timişoara, acolo a fost găsit un pat pentru pacientă.

Asistentă medicală cu arsuri grave, la mila sistemului sanitar! Nu-a găsit un loc pentru ea în secţiile arşi din mai multe spitale. Femeia în vârstă de 68 de ani, din comuna Ţiţeşti, judeţul Argeş, a fost găsită de fiul său, căzută pe o plită încinsă. Fostă asistentă medicală la Dispensarul Ţiţeşti, femeia se afla în stare gravă.

Victima avea arsuri de gradul III pe ambele coapse şi pe genunchi şi torace. A fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti. A fost internată în Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă. Pacienta necesita îngrijiri ce pot fi acordate numai în secţii specializate de arşi, de aceea, medicii piteşteni au sunat la mai multe spitale din Bucureşti. La toate, au fost refuzaţi.

” Pacienta prezenta arsuri de gradul III pe 25% suprafaţă corporală, cuprinzând ambele coapse şi genunchii cu ischemie progresivă şi baza hemitoracelui stâng. Are şi arsură de gradul II, membru superior stâng. S-au făcut demersuri pentru transferul pacientei către o clinică universitară respectiv, chirurgie arşi.

În momentul respectiv nu au dispus de locuri. Ca o informaţie de ultimă oră, am înţeles că s-a făcut demersuri de către domnul director medical şi pacienta va fi transferată la Timişoara la o secţie de arşi”, declara Valentina Neacşu, medic la Camera de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti.

Pentru transferul pacientei a fost contactat Spitalul Universitar Bucureşti, unde s-a spus că nu sunt locuri libere. La Spitalul de Arşi, răspunsul a fost că Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă este închisă. Nici la Spitalul Floreasca nu existau locuri.

Astfel, asistenta medicală cu arsuri grave, s-a aflat la mila sistemului sanitar, pe care l-a slujit ani de-a rândul. După mai bine de 8 ore de căutări la mai multe spitale din ţară, a fost găsit un loc la un spital din Timişoara. Pacienta a fost preluată de un elicopter din Piteşti pentru a ajunge la unitatea din Timiş.