Societatea Apa Canal 2000 SA Pitesti reaminteste faptul ca, in perioadele de seceta prelungita, orice consum exagerat poate conduce la presiune scazuta sau chiar la lipsa apei pentru o parte din consumatorii bransati la reteaua publica de alimentare cu apa potabila.

Societatea anunta ca a luat recent masuri, pentru utilizarea la maximum a capacitatilor de productie, transport si distributie a apei potabile.

Cu toate acestea, in anumite zone din aria de operare, au aparut disfunctionalitati in asigurarea continua a apei potabile pentru care nu exista solutii tehnice de rezolvare imediata.

Ca urmare, pentru a evita avariile repetate datorate cresterii presiunii in reteaua de distributie si furnizarea restrictionata a apei potabile, rugam consumatorii sa nu utilizeze in exces apa potabila pentru a nu priva alti beneficiari de minimul necesar util fiecarei gospodarii.

In situatia reducerii drastice a debitelor surselor de apa in caz de seceta, distributia apei se va face dupa un program propus de operator si aprobat de autoritatea administratiei publice locale, program ce va fi adus la cunostinta utilizatorilor in timp util.

Pentru stropitul strazilor, al spatiilor verzi si gradinilor private, spalatul pietelor si al strazilor, spalarea periodica a sistemului de canalizare, spalarea autovehiculelor, se va utiliza cu precadere apa industriala, reamintește societatea.