Activități preventive ale polițiștilor, în școlile din Argeș

Activități preventive desfășurate în școlile din Argeș! Polițiștii au desfășurat miercuri, 14 noiembrie, acțiuni  la Şcoala „Virgil Calotescu” din comuna Bascov și la  Şcoala Gimnazială „Tudor Arghezi” din Piteşti.

Polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenirea Criminalităţii au desfăşurat mai multe activități preventive la Şcoala Virgil Calotescu din comuna Bascov. La acțiune au luat parte elevii claselor a VII-a şi a VIII-a. S-a urmărit conștientizarea în rândul elevilor a factorilor de risc la care sunt expusi. De asemenea s-a pus accent pe stimularea gândirii critice, creșterea nivelului de cunoștințe ale elevilor și familiarizarea cu elementele de drept.

Poliţiştii de proximitate din cadrul Secţiei 4 Poliţie Piteşti au desfăşurat activităţi preventive la Şcoala Gimnazială Tudor Arghezi  din Piteşti. La activitate au luat parte elevii claselor din ciclul primar, în mare parte de clasa a III-a. Discuţiile au avut ca tematică legislaţia rutieră, prevenirea delincvenţei juvenile, cu accent pe manifestările violente, precum şi absenteismului şcolar.