Update-Accident cumplit pe Vârful Moldoveanu! Conducătorul unui grup s-a prăbușit în râpă!

Update- Conducătorul grupului, căzut la zeci de metri în prăpastie, este decedat. Un student este rănit ușor. Inspectoratul pentru Situații de Urgență Argeș a trimis într-o zonă până unde se poate ajunge cu mașina, două echipaje SMURD și o ambulanță pentru transport victime multiple. Asta din cauză că alte persoane din grup au făcut atac de panică. Grupul format din peste 40 de persoane coborau de pe Vârful Moldoveanu spre Valea Rea când a avut loc tragedia.

Accident cumplit, sâmbătă, pe un traseu de pe Vârful Moldoveanu, în Munții Făgăraș. Conducătorul unui grup, de peste 40 de studenți, a căzut într-o râpă adâncă. Bărbatul se află în stare de inconștiență.

Grupul de studenți a pornit dimineață în drumeție, hotărâți să ajungă pe cea mai înaltă culme, a masivului Făgăraș, Vârful Moldoveanu. Erau conduși de un profesor. Se aflau la peste 2000 de metri altitudine când a început să plouă și să bată vântul.

Se spune că, conducătorului grupului i-a căzut rucsacul acesta rostogolindu-se câțiva metri. Bărbatul s-a dus să îl ia, însă, în acel moment a alunecat și s-a prăbușit în gol, în râpa adâncă.

În urma accidentului cumplit, conducătorul grupului a suferit leziuni extrem de grave. Este lovit la cap și se află în stare de inconștiență. Studenții au sunat și au cerut ajutor. Au pornit către zona accidentului 12 salvamontiști și 2 jandarmi montani. Drumul va putea fi parcurs ,însă, în circa 4 ore, iar studenții se tem că profesorul nu va supraviețui. A fost solicitat și un elicopter SMURD de la Târgu Mure, însă aparatul nu se poate deplasa din cauza vremii nefavorabile.