Casieria unei primării din Argeș a fost spartă de hoți

Primăria comunei Rociu, din județul Argeș, a fost spartă de persoane încă neidentificate. Polițiștii fac cercetări în acest caz.

Primăria a fost jefuită în noaptea de miercuri spre joi, din primele constatări, hoţii luând toţi banii care se aflau în seiful instituţiei, a precizat primarul localităţii, Aurel Bălășoiu.

Potrivit acestuia, autorii spargerii au pătruns în casieria Primăriei după ce au urcat pe clădire și au forțat un geam. De asemenea, se pare că hoții erau „profesioniști” reușind să oprească sistemul de alarmă.

„S-au urcat pe clădire și au intrat pe un geam. Au forțat geamul, la grupurile sanitare, și au intrat. Au desfăcut alarma. Presupun că erau meseriași. Azi noapte s-a întâmplat. De dimineață, la Primărie ușile erau închise normal. Când au intrat angajații noștri în casierie, unde era casa de bani, acolo era totul dărâmat. Casa de bani era închisă, a fost luată și mutată în altă cameră, la arhivă, acolo au operat. Au luat 3.700 de lei, atâta aveam. În rest nu au umblat la absolut nimic. Nu au forțat alte uși. Băieții după bani au fost, dar uite că noi nu prea suntem bogați, nu au nimerit. A venit poliția. S-au făcut cercetări și s-a deschis un dosar.”, ne-a precizat primarul Aurel Bălășoiu.

Furtul a fost confirmat și de reprezentanții IPJ Argeș. „A fost sustrasă o sumă de bani din casieria Primăriei. Deocamdată se fac verificări”, ne-a precizat Mădălina Epure, purtătorul de cuvânt al IPJ Argeș.