VIDEO! Viceprimar filmat târând un căţel în urma maşinii. Ce spune acesta

A vrut să facă o faptă bună și să aducă câinele unui vecin înapoi acasă. Modul în care a ales să facă lucrul acesta a revoltat întreaga țară. A legat câinele de mașină și l-a tras pe stradă, până la proprietarul animalului.

Un bărbat a postat pe Facebook un filmuleţ în care un căţel este târât după maşina viceprimarului din Vlădeşti. La volanul autoturismului s-ar fi aflat chiar viceprimarul Leonard Şerban. În film se vede cum cățelul, legat de mașină cu lanțul, e târât pe şosea. Maşina e condusă pe acostamentul şoselei, cu avariile pornite, cu viteză redusă. Cățelul refuză să meargă și pare a fi târât pe stradă.

Viceprimarul Vladesti.

Publicată de Weny Venyamin pe Miercuri, 13 martie 2019

Viceprimar Vlădești: „Doamne ferește! Nu a fost târât acel câine”

Viceprimarul recunoaște fapta, dar susține că a vrut să facă un lucru bun. A văzut câinele vecinului pe stradă și a încercat să îl aducă acasă. Modul în care a realizat acest lucru este explicat chiar de acesta.

„În jurul orei 16.45, ieri, mă deplasam de la servici spre casă. Pe marginea drumului am văzut acest cățel, cu lanțul după el. Am oprit mașina pe dreapta, am pus piciorul pe lanț și l-am prins.

Când am pus piciorul pe lanț, probabil cățelul s-a speriat și a devenit agresiv. Atunci am reușit să îl agăț de spatele mașinii. L-am sunat pe proprietar, știam că are un câine alb, dar nu știam sigur că e al dumnealui. Proprietarul nu era acasă atunci. M-a rugat frumos să îl duc acasă. Era undeva la 40-50 de metri în sens opus de unde era câinele. M-am urcat în mașina mergând foarte, foarte încet. Se vede și din filmări. I-am dus omului câinele acasă. Vă dați seama că îl urcam în mașină dacă nu era agresiv. Mi-a fost frică să nu mă muște. Dacă sunam persoane specializate, firma de ecarizaj se afla la Mioveni, sunt 20 și ceva de km.. În fața unui magazin alimentar erau 2 copii, poate confirma vecinii. Putea să muște acei copii, putea traversa strada și să fie lovit de mașini. Poate m-am grăbit, dar voiam să fac ceva bun, să evit alte neplăceri. I-am dus omului câinele acasă. Mi-a mulțumit! Ulterior am văzut și eu filmulețul postat. Undeva în partea dreaptă trece un autobuz de la o cursă care transporta muncitori. Din acel autobuz s-a făcut și filmulețul.

În momentul în care autobuzul a trecut pe lângă mine a claxonat de mai multe ori, iar câinele s-a speriat. De aceea pare că este târât. Doamne ferește, nu a fost târât acel câine! Intenția mea a fost de a face un lucru bun. (…) În momentul în care am pus mâna pe lanț a mârâit și a sărit la mine. Am mai urcat câini în mașina mea. Sunt iubitor de animale, am și eu câine”, susține Leonard Şerban, viceprimarul comunei Vlădești .

Dosar de cercetare penală pentru rănirea sau schingiuirea unui animal

Poliţia s-a sesizat din oficiu în acest caz. „S-a întocmit dosar penal, din oficiu, ca urmare a apariției imaginilor în spațiu public. Dosarul penal este întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor rănirea sau schingiuirea unui animal care este prevăzută de legea specială privind protecția animalelor. Se desfășoară cercetări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a comis această faptă”, ne-a precizat Florin Popa, purtătorul de cuvânt al IPJ Argeș.

Video: Facebook/Weny Wenyamin