UN POLIŢIST DIN COVASNA, CERCETAT PENTRU ACTIVITĂŢI FINANCIARE INCOMPATIBILE CU FUNCŢIA

Un polițist din IPJ Covasna este investigat pentru operațiuni financiare neconforme, având legături cu o firmă administrată de soția sa.

Un polițist din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Covasna se află în vizorul autorităților pentru presupuse activități financiare incompatibile cu funcția sa oficială. Se pare că acesta era implicat în gestionarea unei firme înregistrate pe numele soției sale, deși el acționa ca administrator de facto. Mai mult, nu ar fi raportat integral veniturile obținute către autoritățile fiscale.

Conform informațiilor, polițiștii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Covasna au efectuat trei percheziții domiciliare în data de 22 octombrie în legătură cu acest caz. Investigarea vizează și presupusa săvârșire a infracțiunii de evaziune fiscală.

DGA a comunicat că, începând cu anul 2023 și până în prezent, suspectul, agent de poliție, ar fi desfășurat activități comerciale prin intermediul unei Întreprinderi Individuale înregistrate pe numele soției sale, acționând ca administrator real. În această perioadă, firma administrată formal de soția sa și de facto de către el nu ar fi evidențiat toate veniturile obținute și nu le-ar fi declarat fiscal, evitând astfel plata impozitelor aferente.

La perchezițiile efectuate au fost confiscate documente, telefoane mobile și laptopuri, iar ancheta continuă pentru a stabili cu exactitate prejudiciul adus bugetului de stat. Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul IPJ Covasna.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.