BULLYINGUL ÎN ȘCOLI – UN FENOMEN CE TREBUIE STOPAT

Un fenomen real care ia amploare în școli este bullyingul, fie el verbal, fizic sau online.

Elevii pot fi intimidați, hărțuiți, amenințați cu bătaia, umiliți în public sau excluși din grup din cauza particularităților și, din păcate, deși subestimate, efectele sunt copleșitoare. Jurnalul de Argeș își propune să demareze o campanie de presă anti-bullying, iar primul care a acceptat să ne vorbească despre acest fenomen este inspectorul școlar general Dumitru Tudosoiu, instituția pe care o conduce derulând periodic acțiuni pentru prevenirea violenței în mediul școlar.

Dumitru Tudosoiu: „E posibil ca această mică problemă de la cazuri ușoare, de la mici șicane să degenereze. E posibil ca propriul copil sau celălalt copil să răspundă. Pe principiul acțiune-reacțiune. Cineva te hârjonește și te șicanează și răspunzi, și, dacă răspunzi cu o intensitatea mai mare, se pot întâmpla lucruri grave.”

Dumitru Tudosoiu: „Copiii sunt foarte afectați. Sunt copii care primesc bullying la școală și într-un timp foarte scurt refuză să mai meargă la școală, ca reacție pe care o au direct, sau care plâng, sau care nu se odihnesc noaptea, adică au probleme, îi afectează destul de grav.”

Dumitru Tudosoiu: „Nu există act educațional fără implicarea celor trei factori. Exact acest triunghi trebuie să funcționeze: elevul, profesorul și familia. Degeaba lucrează familia în favoarea copilului, dacă nu vrea elevul și familia, dacă școala nu-și face treaba în egală măsură.”

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.