GUVERNUL APROBĂ INVESTIȚII MAJORE PENTRU INTERCONECTAREA CENTRELOR URBANE PRIN TRANSPORT FEROVIAR

Guvernul va aproba un proiect major de investiţii pentru interconectarea unor mari centre urbane prin transport feroviar, având ca scop achiziționarea a 58 de trenuri electrice, conform declarațiilor premierului Marcel Ciolacu.

Guvernul a anunțat miercuri că va aproba un proiect major de investiții pentru a conecta marile centre urbane prin transport feroviar modern. Premierul Marcel Ciolacu a declarat că vor fi achiziționate 58 de trenuri electrice noi, o investiție în valoare de 3,3 miliarde lei din fonduri europene.

Prin această investiție, se va realiza interconectarea a 13 municipii reședință de județ, printre care se numără Brașov, Craiova, Brăila, Galați, Bacău, Focșani, Arad, Deva, Alba Iulia, Cluj-Napoca și Oradea.

De asemenea, premierul a menționat importanța infrastructurii rutiere, precizând că există un obiectiv crucial: construirea variantei de ocolire a orașului Buftea. Aceasta reprezintă o investiție de peste 515 milioane de lei, extrem de necesară pentru finalizarea autostrăzii de centură A0.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.