VASILE BLAGA: NELU TĂTARU AR TREBUI SĂ SE RETRAGĂ

Preşedintele interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga, a declarat, joi, că Nelu Tătaru ar trebui să se retragă de pe lista de candidaţi la parlamentare, susţinând că acesta este un act de demnitate.

„V-aş aduce aminte că aşa ar trebui să procedeze toată lumea. Asta nu a făcut bine PNL în ultimii ani ce s-a întâmplat, că nu a luat măsuri. M-aş da exemplu pe mine, când m-a chemat Portocală la Ploieşti, de la Ploieşti mi-am dat demisia din funcţia de copreşedinte al PNL. E adevărat că după şapte ani de zile nouă judecători – cred că este caz unic în România – în unanimitate au spus că sunt nevinovat, dar una este asta – prezumţia de nevinovăţie – şi alta este expresia politică”, a spus Blaga, înainte de şedinţa BPN a PNL care are loc la Palatul Parlamentului, întrebat cum comentează situaţia lui Nelu Tătaru.

Chestionat dacă este de părere că Nelu Tătaru ar trebui să se retragă, el a răspuns: „Părerea mea că da. Oricine în astfel de situaţie. Eu mai ţin minte de un domn de pe la Teleorman, să nu greşesc, de la noi, care este trimis în judecată de vreo patru-cinci ani şi acum, că nu este pe listă, dintr-o dată i-a venit mintea la cap şi sprijină un alt candidat la Preşedinţie. Lucrurile acestea le vedeţi şi dumneavoastră. Din moment ce ai astfel de probleme, trebuie să te retragi”.

Întrebat dacă este de părere că Nelu Tătaru este vinovat, el a răspuns: „Nici pe departe, (…) dar una e una, alta e alta”.

El a fost chestionat dacă Nelu Tătaru ar trebui să se retragă de pe lista de candidaţi la parlamentare.

„Părerea mea este că trebuie să se retragă el. Este act de demnitate”, a afirmat Blaga.

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a afirmat că după o comunicare oficială de la instituţiile statului se vor putea face comentarii.

„Am vazut sursele, în momentul în care vom vedea o comunicare oficială de la instituţiile statului, atunci vom putea comenta”, a spus ea.

La rândul său, ministrul Culturii, Raluca Turcan, a subliniat că integritatea trebuie să primeze la oamenii politici.

„Eu am văzut ştire în actualizare, doar titlul. Cred că trebuie să vedem un pic despre ce este vorba. Cunoaşteţi deja poziţia mea în timp, că integritatea este prima care trebuie să primeze la oamenii politic”, a afirmat Turcan.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat joi că în şedinţa Biroului Politic Naţional se va discuta despre situaţia fostului ministru al Sănătăţii Nelu Tătaru, iar ulterior vor fi anunţate măsurile.

Fostul ministru al Sănătăţii Nelu Tătaru este vizat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar de luare de mită, au precizat, pentru AGERPRES, surse judiciare.

Potrivit surselor citate, ar fi vorba despre peste 100 de acte materiale.

Sursele menţionate au arătat că fostul ministru urmează să fie audiat la DNA Iaşi. AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.