EXTINDERE IMPORTANTĂ A LISTEI MEDICAMENTELOR GRATUITE ȘI COMPENSATE DIN ROMÂNIA

Din 1 noiembrie 2024, lista medicamentelor compensate și gratuite din România se va extinde, incluzând tratamente noi pentru afecțiuni esențiale.

Începând cu 1 noiembrie 2024, lista medicamentelor compensate și gratuite din România va fi extinsă prin includerea unor tratamente noi, anunță premierul Marcel Ciolacu. Această măsură vine în contextul unui plan guvernamental de a îmbunătăți accesul pacienților la tratamente medicale esențiale, cu accent pe afecțiuni cronice și boli rare. Este vorba despre medicamente pentru boli oncologice şi pentru multe afecţiuni cronice, precum şi pentru transplantul medular, a precizat premierul.

În cadrul anunțului, Ciolacu a subliniat că extinderea va facilita accesul pacienților la terapii costisitoare, care până acum erau fie inaccesibile, fie foarte scumpe, reducând astfel povara financiară asupra acestora. „Aprobăm noi medicamente ce vor fi incluse, începând cu 1 noiembrie, pe lista celor gratuite sau compensate. Este vorba de medicamente pentru boli oncologice şi pentru multe afecţiuni cronice, precum şi pentru transplantul medular. Asigurăm accesul echitabil şi nediscriminatoriu al pacienţilor la medicamente de ultimă generaţie, care pot salva mii de vieţi”, a spus Marcel Ciolacu.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.