PRIMĂRIA CAPITALEI AMENDATĂ CU 100.000 LEI DE GNM PENTRU POLUARE

Garda Naţională de Mediu amendează Primăria Capitalei pentru poluare și nerealizarea măsurilor de reducere a poluanților atmosferici.

Garda Naţională de Mediu a amendat Primăria Capitalei cu 100.000 de lei, pentru nerealizarea măsurilor de reducere a concentraţiilor de poluanţi atmosferici în Bucureşti.

„La începutul lunii octombrie, Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Municipiului Bucureşti a efectuat o nouă acţiune de control la Primăria Capitalei, pentru verificarea măsurilor impuse cu ocazia controalelor anterioare (realizate în lunile decembrie – februarie – mai), dar mai ales pentru a verifica stadiul elaborării şi implementării Planul Integrat de Calitate a Aerului (PICA), până la data de 25 octombrie 2024, termen limită asumat de România, prin Primăria Capitalei, faţă de Comisia Europeană. Urmare a deficienţelor constatate, reprezentanţii GNM au aplicat Primăriei Capitalei o sancţiune contravenţională constând în amendă, în valoare de 100.000 lei, pentru nerealizarea măsurilor de reducere a concentraţiilor de poluanţi atmosferici în aglomerarea Bucureşti, măsuri stabilite în timpul controlului anterior (prin Nota de constatare nr 239/31.05.2024)”, informează Garda de Mediu.

Potrivit sursei citate, în conformitate cu prevederile Legii nr. 104/2011, Primăria Municipiului Bucureşti este obligată să elaboreze Planul Integrat de Calitate a Aerului (PICA) 2024-2028, plan care cuprinde măsuri de reducere şi menţinere a calităţii aerului. „Planul nu a fost elaborat, motiv pentru care GNM a impus o serie de măsuri care trebuie implementate de PMB pentru reducerea concentraţiilor de poluanţi atmosferici în aglomerarea Bucureşti”, subliniază reprezentanţii instituției.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.