ARESTATI PENTRU TRAFIC DE DROGURI DE MARE RISC

Procurorii DIICOT au reținut trei bărbați și o femeie, suspectați de trafic de droguri în Maramureș.

Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Maramureş au reţinut, duminică, trei bărbaţi de naţionalitate cehă şi ucraineană şi o femeie de naţionalitate slovacă, cercetaţi pentru trafic de droguri de mare risc. Aceștia dețineau un laborator clandestin pentru fabricarea metamfitaminei, într-o locuinţă închiriată în comuna Petrova.

Potrivit unui comunicat transmis de DIICOT, cercetările efectuate au reliefat că la finele lunii septembrie, inculpaţii, cu vârste între 32 şi 44 de ani, în scopul producerii unor cantităţi de droguri de mare risc, s-au deplasat în municipiul Sighetu Marmaţiei și au demarat achiziţionarea de materiale și substanţe necesare în procesul de fabricare a metamfetaminei, precum și identificarea unui imobil în care să poată operaţionaliza un laborator clandestin.

Aceștia au închiriat o locuinţă în comuna Petrova, judeţul Maramureş, unde au transportat echipamentele și substanţele, inculpaţii de origine cehă și slovacă având cunoştinţele necesare fabricării drogoului de mare risc (metamfetamina), iar inculpaţii de origine ucraineană având rolul de a-i sprijini pe cei doi și de a asigura paza locului de fabricare.

Pe parcursul a două zile, inculpaţii au produs o cantitate de metamfetamină destinată vânzării, după care au intenţionat să părăseacă zona, având asupra lor circa 1,6 kilograme din substanţa produsă, fiind prinşi în flagrant în timp ce se deplasau cu două autoturisme, menţionează sursa citată. De asemenea, a fost efectuată și o percheziţie domiciliară în imobilul în care a funcţionat laboratorul ilegal, fiind identificate și ridicate diverse ambalaje, instrumente și ustensile, precum și cantităţi de substanţă utilizate de către inculpaţi la producerea metamfetaminei.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.