DOUĂ PENSIONARI ROMÂNI PRINȘI CU BIJUTERII ȘI BUNURI DE LUX ÎN VALOARE DE 650.000 DE EURO

Doi pensionari români, surprinși pe aeroportul din Munchen cu bijuterii și bunuri de lux evaluate la 650.000 de euro.

În urmă cu trei zile, doi pensionari români au fost prinși pe aeroportul din Munchen având asupra lor bijuterii și bunuri de lux în valoare de 650.000 de euro. Cei doi români au fost identificați de publicația Gândul: fostul vicepremier Adriean Videanu și soția sa, Miorița Videanu, conform știripesurse.ro. Aceștia veneau din Elveția.

Incidentul a avut loc după ce vameșii au remarcat un ceas de lux Patek Philippe, evaluat la 150.000 de euro, la încheietura bărbatului, declanșând o investigație amănunțită. Potrivit legislației vamale din Germania, importul de bunuri fără taxe este permis doar pentru valori care nu depășesc 430 de euro.

Din acest motiv, bunurile cu valoare mult peste această limită au fost confiscate, iar un dosar penal a fost deschis împotriva celor doi soți, etichetați drept „contrabandiști” de sursele locale. Thomas Meister, reprezentant al biroului vamal din München, a declarat că bunurile vor rămâne în custodia statului german până la finalizarea anchetei, urmând ca amenda să fie calculată în funcție de veniturile celor doi cetățeni români.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.