MINISTRUL ADRIAN CÂCIU EXPLICĂ MODIFICĂRILE PRIVIND DEDUCEREA FISCALĂ

Ministrul Adrian Câciu aduce clarificări referitoare la deducerile fiscale propuse, subliniind că nu vor fi majorate taxele pentru salariile peste 10.000 lei net.

Adrian Câciu, ministrul investițiilor și proiectelor europene, a explicat vineri la Antena 3 CNN că deducerea nu se mai aplică doar pe impozitul pe venit, ci și pe contribuția de asigurări sociale de sănătate. Ministrul a subliniat că nu vor fi crescute taxele pentru salariile de peste 10.000 lei net, așa cum au propus sindicatele.

„Noutatea la această abordare este că deducere nu se mai aplică doar pe impozitul pe venit, ci și pe contribuția de asigurări sociale de sănătate. Avem trei categorii de salariați care intră deja în zona aceasta de deduceri: tinerii, salariații care au copii și persoanele angajate care au peste 50 de ani. Noutatea este că venim cu această deducere și pe contribuția de asigurări sociale de sănătate. Tot pentru aceleași trei categorii avem. Pot să vă dau exemple de lucrători pe salariu minim care au un copil în întreținere și care vor avea un beneficiu de 2.400 lei net pe an, adică 200 lei pe lună”, a declarat ministrul.

Câciu a dat și câteva exemple de calcule pentru a demonstra efectele acestei propuneri: „Cei care nu au niciun copil, dar sunt pe salariu minim vor avea un beneficiu de 2.220 lei pe net pe an.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.