PROBLEME ÎN ÎNSCRIEREA LA ȘCOALA NR. 13 DIN PITEȘTI

Părinții se confruntă cu dificultăți la înscrierea copiilor la Școala nr. 13 din Pitești, generând nemulțumiri și controverse.

Una dintre cele mai râvnite școli din Pitești este Școala nr. 13 ”Mihai Eminescu” din cartierul Trivale. Părinții se dau peste cap să își înscrie copiii la această unitate de învățământ, chiar dacă asta înseamnă să… își facă viză de flotant în cartier, de exemplu. Asta pentru că, potrivit unui act normativ care nu este de azi-de ieri, ci de mai mulți ani, au prioritate la înscriere copii care locuiesc în proximitate. Iar acest lucru și multe altele au ajuns la minister, după ce o mămică din Pitești a reclamat că, deși locuiește la doi pași de școală, nu a putut să își înscrie copilul. Femeii în cauză îi vom proteja anonimatul tocmai pentru că se teme că vor fi repercusiuni.

Deși au existat două runde de înscrieri, mămica în cauză a fost refuzată pe motiv că nu mai sunt locuri. A mers și la Inspectoratul Școlar, acolo unde o doamnă inspectoare i-a spus că se pot găsi soluții chiar și în situația în care copilul va fi înscris la o școală mai îndepărtată de casă, ca, de pildă, să-și ducă fiul la școală cu taxiul sau să își angajeze bonă?!

Răspunsul oficial, mult mai diplomat, al ISJ Argeș a fost următorul: „Urmare a adresei dumneavoastră transmise și înregistrate la Inspectoratul Școlar Județean Argeș cu nr. 7412/11.07.2024, referitoare la solicitarea de a verifica aspectele semnalate de dumneavoastră și de a soluționa problemele relatate, în conformitate cu legislația în vigoare, vă comunicăm că au fost purtate discuții cu domnul director al Școlii Gimnaziale „Mircea cel Bătrân” Pitești (Dragoș Dinculescu, n.red), care ne-a transmis un punct de vedere.

Aspecte constatate: -în acest moment, la Școala Gimnazială „Mircea cel Bătrân” Pitești sunt înscriși la clasa pregătitoare, pentru anul școlar 2024 -2025, 192 de elevi, în 8 (opt) formațiuni de studiu; este imperios necesar să facem precizarea că efectivele de elevi la clasa pregătitoare sunt, în totalitate, la nivelul maxim prevăzut de lege (24 de elevi pentru fiecare dintre cele 8 clase), în concordanță cu prevederile legislative în vigoare; dumneavoastră ați respectat dreptul copilului la educație, înscriindu-l la clasa pregătitoare, după încheierea etapei prevăzute de calendar, acolo unde au rămas locuri libere, respectiv la Școala Gimnazială „Negru Vodă…”

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.